вторник, 6 януари 2015 г.

Микродермабразио у дома

Тази процедура стана много популярна услуга в козметичните салони и с право - премахва всякакви несъваршенства по кожата на лицето, избелва и изглажда.

 
В салоните използват специлен  уред и струва немалко пари. Принципно се прави два пъти в годината - през пролетта и есента, когато лицето не е изложено на агресивните климатични условия като силното слънце и ледения зимен вятър.

Добрата новина е, че има и по - достъпен и изключително лесен начин да се доближим до ефекта на редовното микродермабразио и при това в домашни условия :)
Содата Бикарбонат за мен е една от тайните съставки за красота. Ако знаехме безбройните приложения на содата, щяхме да спестим от доста препарати за почистване и козметични продукти. Досега я използвах главно като ексфолиант - за лице и тяло под душа. Сега вече виждам доказаният й ефект и като маска за лице. Микродермабразио у дома се прави като се смеси сода с малко вода / или лимонов сок / някои добавят  и 2 капки етерично масло ( чаено дърво или лавандула ). Маската се нанася на чисто лице и се оставя да изсъхне( 5,10 мин, 20 мин ). След като се измие, се нанася лосион да се възвърне естесвеното PH на кожата, тъй като содата  го нарушава. Вие си преценете колко често кожата ви понася добре маската. Препоръчва се 1-2 пъти в месеца или макс 1 на седмица. Аз си слагам и по често, но изтънената кожа е по - податлива на бръчки, така че не трябва да се прекалява. ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар